Montagewijzer van de vrijstaande badkranen

Het installeren van een vrijstaande badkraan is een prachtige manier om je badkamer een luxe uitstraling te geven. Hier vind je een eenvoudig stappenplan om zelf zo’n kraan te monteren. Zorg dat je alle benodigde gereedschappen en materialen bij de hand hebt voordat je begint.

Benodigdheden

  • Badkraan vrijstaand kit
  • Waterpas
  • Boormachine
  • Steenboor (indien nodig)
  • Moersleutels
  • Teflon tape
  • Handdoek of doek
  • Meetlint

Stappenplan monteren vrijstaande badkraan

Stap 1: Locatie bepalen

Kies waar je de vrijstaande badkraan wilt plaatsen. Dit is meestal aan de rand van het vrijstaande bad of op een handige en mooie plek. Meet de positie nauwkeurig met het meetlint en markeer waar je moet boren.

Stap 2: Voorbereiden van de vloer

Als je vloer nog niet is voorbereid met de juiste wateraanvoer en afvoer, moet dit eerst geregeld worden. Dit kan best ingewikkeld zijn, dus overweeg om een professional in te schakelen.

Stap 3: Gaten boren

Boor de gaten op de gemarkeerde plekken. Zorg ervoor dat de gaten groot genoeg zijn voor de bevestigingselementen die de kraan op zijn plaats houden.

Stap 4: Aansluiten van de waterleiding

  1. Bevestigen van de kraan: Plaats de kraan over de geboorde gaten. Steek de bevestigingsbouten door de basis van de kraan in de vloer.
  2. Aansluiten van de slangen: Sluit de flexibele aansluitslangen aan op de watertoevoerleidingen. Gebruik Teflon tape op de draad van de slangen om een waterdichte aansluiting te garanderen. Draai de aansluitingen vast met een moersleutel, maar zorg ervoor dat je het niet te strak aandraait om beschadiging te voorkomen.

Stap 5: Kraan vastzetten

  1. Vastzetten van de kraan: Bevestig de kraan aan de vloer met de meegeleverde schroeven of bouten. Controleer of de kraan stabiel en loodrecht staat.
  2. Afwerken: Dicht eventuele openingen rond de basis van de kraan af met sanitairkit. Dit voorkomt waterlekkage naar de onderliggende vloer en zorgt voor een nette afwerking.

Stap 6: Waterdruk testen

Draai de hoofdwaterkraan open en controleer de nieuw geïnstalleerde kraan op lekkages. Laat het water een paar minuten lopen om er zeker van te zijn dat alle verbindingen goed afgesloten zijn. Pas de aansluitingen indien nodig voorzichtig aan.

Stap 7: Afronding

Als alles goed werkt, is je vrijstaande badkraan succesvol geïnstalleerd. Geniet van je nieuwe aanwinst!

Volg deze stappen en je kunt met een beetje doe-het-zelfervaring zelf een kraan voor jouw vrijstaand bad installeren. Loop je ergens tegenaan, twijfel dan niet om een expert te raadplegen. Veiligheid en zorgvuldigheid zijn belangrijk bij het werken aan waterleidingen.

Vrijstaande badkraan kopen?

Ben je op zoek naar een vrijstaande kraan voor jouw bad? Bij Voordelig Design Sanitair vind je een uitgebreid assortiment van vrijstaande badkranen. Of je nu voorkeur hebt voor een vrijstaande badkraan zwart of een tijdloze RVS badkraan, wij hebben het allemaal. Ontdek ons veelzijdige aanbod en bestel jouw nieuwe vrijstaande badkraan gemakkelijk online.